Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمیله حسنی فرد یکی از فعالان اجتماعی خوزستان در گفتگو با خبرنگار برنا به بیان مشکلات مختلف شهر اهواز پرداخت.

تبلیغات پروژه های عمرانی بیش از خود پروژه ها بوده است

به نظر من شورای چهارم عملکرد خوبی نداشته است چون در این چهار سال شهر وضعیت بهتری را تجربه نکرده و مشکلات شهر دست نخورده باقی مانده است. حتا برای سال نو در فضای شهری اهواز تغییری نداشتی و بودجه عمرانی نسبت به کل بودجه شهر اهواز که رقم بزرگی است، ناچیز بوده و تبلیغات برای راه اندازی پروژه های عمرانی به مراتب بیشتر از خود پروژه های عمرانی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای چهارم در بحث زنان، فضای سبز، معلولان، مبلمان شهری بسیار کم کاری کرد و می توان گفت بودجه کلان شهر اهواز صرف هیچ شد.

اگر امروز معضلاتی که شهر اهواز با آن روبروست حل نشده باقی مانده، یکی از بزرگ ترین دلایل آن فساد مالی و روابط سیاسی ای است که بر خدمت رسانی به شهروندان سایه افکند و مانع از عمران شهری شد.

استخدام های شهرداری باید از کانال های شفاف صورت بگیرد

شورا یک نهاد خدماتی است اما شورای شهر چهارم با پیشبرد سیاست هایی که اغلب به نفع شهروندان و شهر اهواز نبوده، حداقل خدمات به ویژه خدمات فرهنگی را به شهروندان داشته است. شورای شهر بیاد معیاری برای استخدام ها در نظر بگیرد و از منابع شفاف اجازه استخدام بدهد تا از استخدام های رابطه ای و غیر شفاف جلوگیری کند.

تبلیغ بر در و دیوار شهرم ممنوع

کاندیدای نهادی که قرار است برای زیباسازی شهر تصمیم بگیرد، نمی تواند با آلوده کردن فضای شهر و به خطر انداختن امنیت روحی شهروندان وارد شورای شهر شود. مطمئنا چنین فردی به هیچ عنوان نمی تواند انتخاب مناسبی برای آینده شهرمان باشد.

به نظر می رسد مسئولان شهرداری و شورای کنونی برای وضعیت به هم ریخته شهر و تبلیغات کاندیداها هیچ برنامه ریزی ای نداشته اند که جای سوال است. با توجه به این که آثار منفی این آشفتگی تبلیغات تا مدت ها بر روی چهره شهر باقی می ماند، لزوم تصویب برنامه و قانون هایی برای برخورد با آلوده کنندگان فضای شهری و بر هم زنندگان امنیت روانی شهروندان بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.

وضعیت ناوگان اتوبوسرانی اسفناک است

وضعیت ناوگان اتوبوسرانی اهواز چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت اسفبار است. شهر اهواز به بیش از 1200 اتوبوس کولردار برای حمل و نقل مردم نیاز دارد ولی تنها حدود 300 اتوبوس داریم که اکثرا فرسوده‌اند و تعداد ناچیزی دارای کولر هستند. در حاشیه های شهر از کیفیت و کمیت اتوبوس ها کاسته شده و هیچ شورایی برای آن راه حلی ارائه نداده است. امیدوارم در شورای آتی مجمع مشورتی این شورا راه حلی برای این موضوع به ویژه در حواشی بیابد.

شورای شهر با نیازسنجی و اولویت بندی به بهبود فضاهای زنانه شهری کمک کند

زنان باید نخست با حق و حقوق خودشان آشنا شوند و پس از آن مطالبه گری داشته باشند. زنان به عنوان نیمی از شهروندان باید در امکانات ارائه شده ی شهری در نظر گرفته شوند از جمله پارک های بانوان یا ایستگاه های آرامش بانوان یا فرهنگسراهای آموزشی بانوان که نیاز امروز جامعه ماست باید در مصوبات شوراها گنجانده شود. در حالی که در دیگر کلانشهر ها باشگاه های زیرنظر شهرداری هست که مخصوص خانم هاست، در شهر اهواز از پارک بانوان هم محروم هستیم و جایگاه امنی برای زنان نیست تا بدون دغدغه بتوانند اوقات خود را بگذرانند.

شورای شهر باید با نیازسنجی و اولویت بندی، در جهت بهبود فضاهای زنانه شهری و در قالب سیاست های کلان شهری گام بردارد و با یاجاد کارگروه های زنانه توانمندسازی زنان و ایجاد فضاهای مناسب بانوان اقدام کند.

مناطق محروم شهری فراموش شده اند

شهر اهواز دومین کلان شهر حاشیه نشین کشور است و حاشیه نشین ها وضعیت اسفباری دارند. بارها در این محلات به عنوان یک فعال اجتماعی حاضر شده ام و راهکارهایی برای حل این معضلات ارائه داده ایم اما به نظر می رسد شهرداری اراده ای برای حل معضلات حاشیه نشینان ندارد. مشکل فاضلاب، فضای آموزشی، فضای تفریحی، وضعیت حمل و نقل از جمله مواردی است که باید رد حواشی به سرعت مورد تجدید نظر واقع شوند.

فضای سبز شهر اهواز نیاز به تغییرات جدی دارد

فضای سبز شهر اهواز را به شکلی تخصصی پیگیری کرده ام و حدود دو سال بر روی فضای سبز همه مناطق اهواز تحقیق کردم و حدود 14-16 گیاه بومی مناسب اقلیم شهر اهواز را معرفی کردم. این گیاهان و درختان، سایه انداز و جاذب گرد و غبار هستند، در برابر باد مقاومند و از همه مهم تر بومی دشت خوزستان هستند.

بیشتر فضای سبز شهر اهواز را گونه غیر بومی کنوکارپوس تشکیل داده که گونه ای سمی است و دافع پرندگان و سبزه هاست. در جاهایی که کنوکارپوش رشد می کند، گونه های دیگر امکان رشد ندارند و از این نظر یک گونه دافع فضای سبز بومی است. این گیاه غیر مقاوم در برابر باد، نیاز به هرس زیاد دارد که در نتیجه، شهرداری باید بودجه زیادی را برای هرس آن هزینه کند. کنوکارپوس در بلند مدت گیاهان بومی شهر اهواز را در معرض انقراض قرار می دهد لذا شهرداری و شورای شهر باید هر چه زودتر گیاهان بومی را جایگزین آن کند. گیاهانی مانند شمشاد اهوازی،نخل، انار، کنار، خرزهره، برهان، انجیر معابد، سپستون و گیاهان دیگری که بومی شهر اهواز هستند، می توانند در بلند مدت جایگزین کنوکارپوس شوند.

شهر اهواز شهری گرم است و نیاز به سایه بان ها و مبلمان شهری مناسب دارد که در چهار سال اخیر کمتر اقدامات موثری در این زمینه دیدیم. باید در خیابان هایی که تراکم رفت و آمد دارند، مبلمان های مناسب فضای شهر اهواز به همراه سایبان تعبیه شود تا شهروندان از این امکانات بهره مند شوند. البته شهروندان اهواز نیازمند فضای مناسب شهری اند، ولی در این میان برای شهروندان معلول و ناتوان کوچکترین حقی در نظر گرفته نشده است. شهروندان معلول نه در ناوگان اتوبوسرانی و نه در مبلمان شهری و نه در پیاده رو ها و دیگر فضاهای شهری جایی ندارند و به جرات باید گفت در حق آن ها ظلم بزرگی شده است. به نظر من شورای پنجم باید برنامه های توسعه شهری خود را بر پایه خدمت رسانی به همه شهروندان-چه سالم و چه ناتوان- استوار کند.

شهروندان باید در ساخت شهر مشارکت فعال داشته باشند

ایجاد شورای محله با کمک معتمدین محله و استفاده از توان محلات برای بهسازی محیط محله یکی از برنامه های من هست چون باور دارم که بدوم مشارکت شهروندان و استفاده از پتانسیل شهروندان، شهر خوب ساخته نمی شود. باید از توان مردم محله استفاده کنیم. مردم باید تشخیص بدهند برای ساخت و بهسازی محله به چه چیزی نیاز دارند و در ساخت آن از افراد محله کمک بگیریم. افراد محله باید یاد بگیرند از محله خود حمایت کنند. با شناسایی مشکلات محلات، افراد را در رفع این مشکلات شریک کنیم.

تعامل آموزش و پرورش و شورای شهر برای آموزش شهروندی، ضروری است

آموزش و پروش و شهرداری و شورا می توانند با هم تعامل داشته باشند. اگر آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد آموزشی با همکاری شورا و شهرداری آموزش های شهروندی را به کودکان بدهند، در آینده نزدیک با تغییرات بزرگ فرهنگی در شهر اهواز روبرو خواهیم شد.

شهرداری با دریافت هزینه، انتقال نخاله ها را به عهده بگیرد

پسماندهای خانگی باید با تفکیک شوند و شهرداری باید واحدهایی در محلات برای این تفکیک در نظر بگیرد. باید در هر محله در جاهایی وسیع محل هایی برای تفکیک زباله داشته باشیم که در بهترین موقعیت و شعاع دسترسی افراد در نظر گرفته شود. درخصوص پسماندهای صنعتی هم شهرداری می تواند با گرفتن هزینه ای از ساختمان سازها، خود هزینه نقل و انتقال نخاله ها را به جای مورد نظر شهرداری بر عهده بگیرد. در این حالت دیگر نگران تخلیه شبانه نخاله ها در حواشی شهرها نخواهیم بود.

انبوه سازان ملزم به ایجاد فضای سبز ساختمان ها شوند

شهرداری باید قانونی را اعمال کند به این شکل که انبوه سازان، در کنار رعایت فضای پارکینگ و ضوابط دیگر، ملزم به ایجاد فضای سبز متناسب با سختمان خود شوند. تنها در این صورت است که می توان در کوتاه مدت نهضت فضای سبز اهواز را با کمک خود شهروندان اهوازی به نتیجه رساند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۳۶۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران کم سابقه در اهوا/ شهروندان صبور باشند به زودی شهر به حالت عادی باز می‌گردد

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به بارش بیش از ۳۰ میلیمتر باران در کمتر از نیم ساعت گفت: بارش هم را با تند باد سبب قطع تعدادی درخت و مصدود شدن معابر شد با صبوری شهروندان در سریع ترین زمان ممکن معابر به حالت عادی باز می‌گردند.

علی شمس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از خوزستان اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی پس از بارش‌های دیروز همچنان حالت آماده‌باش در شهرداری اهواز پابرجا ماند و امروز نیز در کمتر نیم ساعت بیش از ۳۰ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم و مشکلاتی در سطح شهر ایجاد کرد.

وی افزود: بارندگی امروز با ورزش باد شدیدی همراه بود که منجر به افتادن چند درخت و مسدود شدن تردد در برخی خیابان‌ها شد که در تلاش هستیم در سریع‌ترین زمان ممکن مسیرها بازگشایی و تردد به حالت عادی برگردد.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: تمام تیم‌های عملیاتی روز گذشته به همراه دستگاه و ماشین آلات مکنده و پمپاژ هم اکنون نیز در حال فعالیت هستند، شهروندان صبور باشند و مطمئناً در اولین فرصت شهر به حالت عادی باز خواهد گشت.

کد خبر 750357

دیگر خبرها

  • کرایه تاکسی در اهواز ۳۵ درصد گرانتر شد
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • خودداری شهروندان از نزدیک شدن به رودخانه ها در اهواز
  • شهروندان از تردد و توقف در حریم رودخانه ها خودداری کنند
  • شهر و حیات مدنی
  • تلاش شبانه‌روزی تیم‌های خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی از معابر
  • بارش باران کم سابقه در اهوا/ شهروندان صبور باشند به زودی شهر به حالت عادی باز می‌گردد